X Festiwal Pieroga

X Jubileuszowy FESTIWAL PIEROGA za nami. Do konkursu zgłosiło się 5 instytucji, każda z nich otrzymała pamiątkowy dyplom i nagrodę. Powołana komisja po degustacji pierogów przyznała największą ilość punktów dla pierogów z ziemniakami, boczkiem i chrzanem z Restauracji Ballada z Iwonicza- Zdroju wręczając im CERTYFIKAT NAJSMACZNIEJSZYCH PIEROGÓW –  II miejsce otrzymały pierogi z kaszą gryczaną i mięsem przygotowane przez KGW w Kobylanach, III miejsce otrzymały pierogi chłopskie z ziemniakami, kiełbasą i boczkiem  przygotowane prze KGW w Iwoniczu.

Bardzo smaczne pierogi pieczone z czosnkiem przygotowały Panie z KGW w Bałuciance, a KGW z Milczy pyszne pierogi z tartymi ziemniakami. Dziękujemy za udział w festiwalu, szczególne podziękowanie kierujemy do Pana Janusza Zaręby Prezesa Hotelu i Restauracji ELITA w Iwoniczu- Zdroju o ufundowanie nagrody głównej.

Jak co roku  pierogi cieszyły się ogromnym popytem, bardzo smakowały i szybko się rozeszły, znów było ich za mało.